UITGELICHT: CDDN

23 jun 2014
by Barry Menger

Een keer in de zoveel tijd lichten we een van onze relatie uit. Deze eerste keer is dat Communicatie Data Diensten Nederland, afgekort CDDN, uit Nieuw-Vennep. Counter Creatives en CDDN zijn samen groot geworden. CEO Martijn de Boer geeft antwoord op drie praktische vragen:

1) Wat doet CDDN en waarom is dat belangrijk;

CDDN heeft in de afgelopen 7 jaar het landschap van data kwaliteit flink opgeschud. Door nieuwe technologieƫn te combineren met consumenten data, is CDDN er in geslaagd de commerciƫle tegenhanger van de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) neer te zetten, De Consumenten Basis Administratie (CBA), maar dan voor en door het bedrijfsleven. Als gevolg daarvan besparen bedrijven flink op hun data budget en doordat gebruik gemaakt wordt van elkaars kennis, ook nog eens een compleet en actueel beeld van hun klantgegevens hebben. Inmiddels werkt CDDN met meer dan 400 bedrijven samen en wordt meer dan 120 miljoen klantgegevens beheerd. CDDN is gevestigd in Nieuw-Vennep en werkt met een team van 10 data professionals dagelijks aan het verbeteren van data processen bij opdrachtgevers.

2) Tip vanuit jouw industrie voor onze klanten;

Waar veel marketeers aan voorbij gaan, of simpelweg geen interesse in hebben vanwege de ingewikkelde materie, is het recht van de consument. Transparantie en openheid zijn daarin sleutelwoorden. Wees geduldig en neem de tijd een consument uit te leggen welke data van hem bekend is en voor welk doeleinde het gebruikt wordt. Marketeers willen meestal de beste rendementen halen voor hun werkgever, maar staan zelden stil bij de wettelijke verplichtingen van het werken met privacy gevoelige informatie. Laat je daarom bij voorkeur voor iedere (nieuwe) marketingcampagne informeren door de bedrijfsjurist, of een gespecialiseerde privacy jurist.

3) Kun je de samenwerking met Counter Creatives omschrijven?

We zijn samen groot geworden met CC. 6 jaar geleden zijn we gaan samenwerken en door de inhoudelijke kennis van ons vakgebied heeft CC inmiddels een belangrijke informerende en uitvoerende functie binnen onze organisatie. Met name het netwerk waarbinnen ze werken en de creativiteit sluit erg aan bij het rebelse karakter van CDDN. CC organiseert en bedenkt evenementen en ondersteund ons bij onze PR activiteiten wat onlangs voor landelijk (voorpagina) nieuws heeft geleid.

NAAR WEBSITE

Counter Creatives © 2022
Call Now Button