Illustratie ZNSTD

19 okt 2017
by Barry Menger

In opdracht van Zaanstad maakten we een illustratie op groot formaat voor het afscheid van Annemarie Roggeveen, directrice Stad van de gemeente Zaanstad. Zij was nauw betrokken bij Inverdan, de herinrichting van het centrum van Zaandam, en de grote veranderingen die in het centrum hebben plaatsgevonden. In de N-vormige illustratie, die vorm heeft van het schild uit het logo van Zaanstad, zie je de ontwikkeling die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

De illustratie werd door de gemeente Zaanstad als cadeau uitgereikt in een prachtige lijst op het afscheid van de voormalig directrice Stad. Onze inspiratie voor deze illustratie komt van het boek ‘Tijdlijn’ van Peter Goes. Een prachtig meeslepend boek en een absolute aanrader als je een fan bent van de door ons gemaakte illustratie.

Opvallende elementen

Opvallende elementen in de illustratie zijn: de vinger die een gracht door de stad trekt. De directeur zelf met ‘het water in de mond’, het ‘Grozny aan de Zaan’ zoals sommigen het vroegere stationsgebied noemden en natuurlijk het cultuurhuis dat binnenkort gebouwd gaat worden naast het station. In een hoekje zie je ook nog architect Sjoerd Soeter en de 700 meter lange, interactieve schutting die we met Counter Creatives destijds ontwierpen om de werkzaamheden aan de gracht af te schermen van de voetgangers.

In bovenstaande afbeeldingen is te zien hoe het idee is uitgewerkt, van concept (links) tot eindresultaat (rechts).

Counter Creatives © 2018