Duurzame en innovatieve ondernemers op Festival Of Cools

02 dec 2014
by Barry Menger

Amsterdam – Op dinsdag 9 december organiseert Green Metropole uit Amsterdam de derde editie van het Festival of Cools. Ruim 60 ondernemers laten hun meest innovatieve product of dienst op het gebied van duurzaamheid zien. De Zaanse bedrijven Counter Creatives en Counter Content staan zijn sponsor van het festival. Op de stand van de Zaankanters zullen in samenwerking met Green Metropole drie waardecheques van maar liefst 1250,- euro uitgedeeld onder duurzame en innovatieve ondernemers met de meest inspirerende pitches.

De waardecheques kunnen ingewisseld worden voor diensten op het gebied van marketing, communicatie en PR bij Counter Creatives en Counter Content. Een pitch op de stand kan gaan over een innovatief en duurzaam idee, een product of dienst.

Markt en Whatsapp Wall
Meubels van gekapt stadshout, een slimme bandenmeter en een burger van zeewier. Dit zijn enkele voorbeelden van producten die je hier tegen kunt komen. Niet alleen ondernemers die innovatieve producten en diensten op het gebied van duurzaamheid op de markt brengen, maar ook ondernemers met een goed idee, die op zoek zijn naar partners, presenteren zichzelf aan het publiek.

Op het festival zijn diverse Zaanse ondernemers, waaronder Naomi’s Atelier die van oude banieren tassen en iPhone hoesjes maakt. Verder is er een Whatsapp Wall waar ondernemers op het festival zelf met elkaar in contact kunnen komen en zijn er diverse workshops en presentaties.

Workshops en presentaties
14:00 – 14:15  Opening Festival en terugblik op 3 jaar Green Metropole
14:30 – 15:15   Speed Funding Sessie door Zonnepanelendelen
15:30 – 16:15   Workshop Circulair Buiksloterham door Metabolic
16:30 – 17:15   Presentatie Groene Software door GreenIt, UVA en de VU

Aan het einde van de dag wordt de Green Metropole Award uitgereikt. Deze prijs is in het leven geroepen om een uitmuntende ondernemer op het gebied van innovatie en duurzaamheid een podium te geven.

Green Metropole
Het festival wordt georganiseerd door Green Metropole, het platform voor ondernemers met duurzame producten en diensten in de Metropool regio Amsterdam. Binnen Green Metropole hebben Green IT, UvA, VU, New Energy Docks en de Amsterdam Economic Board in de afgelopen drie jaar intensief samengewerkt door hun expertise, netwerk, partners en ambities op het terrein van duurzaamheid te bundelen. Het samenwerkingsverband Green Metropole loopt tot eind 2014. Tijdens het festival wordt er kort teruggeblikt op de afgelopen drie jaar en vooruitgekeken naar de grootste uitdagingen voor de komende jaren.

Bezoekers hoeven zich niet aan te melden en de toegang is gratis. Meer informatie over het festival en de deelnemende ondernemers is te vinden op www.festivalofcools.nl.

Wanneer? Dinsdag 9 december van 14:00 – 18:00 uur.
Waar? New Energy Docks –  Distelweg 113 –  Amsterdam Noord.

Counter Creatives © 2022
Call Now Button